Deliblatska Čarda

Deliblatska ČardaAko tražite idealno mesto za odmor i uživanje u prirodi, onda je Deliblatska Čarda pravi izbor za vas. Ovo seosko turističko domaćinstvo se nalazi u selu Deliblato, na obroncima Deliblatske peščare, najveće peščane formacije u Evropi. Deliblatska Čarda vam nudi smeštaj, hranu i zabavu u autentičnom banatskom ambijentu.

Deliblatska Čarda raspolaže sa sedam smeštajnih jedinica, koje mogu da prime do 18 osoba. Sve sobe su opremljene klima-uređajem, TV-om, kupatilom i besplatnim WiFi internetom. Sobe su uređene u etno stilu, sa drvenim nameštajem i detaljima koji odišu toplinom i šarmom. Iz soba se pruža pogled na prelepo dvorište, koje je puno cveća i zelenila.

U sklopu Deliblatske Čarde nalazi se i restoran, koji je kapaciteta 55 sedećih mesta. Restoran je izgrađen u rustičnom stilu, sa starom ciglom i drvenarijom starom više od 100 godina. U restoranu možete uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi Južnog Banata, koja se zasniva na domaćim proizvodima i tradicionalnim receptima. Na meniju se nalaze specijaliteti od mesa, ribe, povrća, sireva, kolača i drugih đakonija. Uz hranu možete probati i kvalitetna vina iz ovog kraja, koja će vam dodatno probuditi čula.

Deliblatska Čarda – raj na zemlji!

Deliblatska CardaDeliblatska Čarda je idealno polazište za istraživanje prirodnih lepota i kulturno-istorijskog nasleđa ovog područja. U blizini se nalazi specijalni rezervat prirode Jezero Kraljevac, koje je nastalo izgradnjom brane na nekoliko potoka koji se spuštaju sa peščare. Jezero je okruženo šumama, livadama, tršćacima i plutajućim ostrvima, na kojima živi bogat biljni i životinjski svet. Na jezeru možete pecati, veslati ili se kupati u čistoj i mirnoj vodi. Takođe možete šetati ili voziti bicikl po peščari, koja je prepuna peščanih dina, brežuljaka i dolina. Peščara je takođe bogata arheološkim nalazištima, koja svedoče o prisustvu ljudi još od praistorije.

Ako želite da upoznate kulturno-istorijsko nasleđe ovog kraja, možete posetiti neka od srednjevekovnih tvrđava na Dunavu, kao što su Golubac, Ram ili Smederevo. Možete se uputiti i ka nekim od etno kuća ili vinskih podruma u okolini, gde ćete doživeti pravi duh Banata. Možete se takođe pridružiti nekoj od organizovanih tura koje vam nudi Klaster Deliblatska peščara, koji okuplja različite turističke subjekte iz ovog područja.

Deliblatska Čarda je mesto koje će vam pružiti nezaboravan odmor i relaksaciju u prirodi. Ovde ćete osetiti gostoprimstvo i srdačnost domaćina, koji će se potruditi da vam boravak bude što prijatniji i udobniji. Ovde ćete probati ukusnu hranu i piće, koji će vas oduševiti i zadovoljiti vaša nepca. Ovde ćete uživati u miru i tišini, koji će vas opustiti i osvežiti. Ovde ćete doživeti lepotu i čaroliju, koji će vas inspirisati i obogatiti. Ovde ćete zavoleti Deliblatsku Čardu i poželeti da se ponovo vratite.

Podelite ovaj tekst ako vam se sviđа: